Dzisiaj mega prosty przepis na czekoladową tartę wegańską. Jest jeden mały haczyk, potrzebujecie blendera! :)
To do dzieła!
Wybaczcie, że bywam tak rzadko, ale wszystkie moje sprzęty potrzebne do pracy się buntują!
- 50g daktyli zalanych wrzątkiem na 10 minut
- 30g wiórków kokosowych
- 70g płatków owsianych
- 30g orzeszków ziemnych
WYKONANIE:
(moja tortownica... a w zasadzie patelnia wypełniona folią aluminiową ma średnicę 20cm)
1. Z namoczonych daktyli odlej wodę, jednak ich nie wyciskaj z jej nadmiaru.
2. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj ja w miarę lepką masę.
3. Wypełnij spód naczynia oraz ścianki powstałym ciastem i dokładnie je przyciśnij.
4. Włóż do lodówki.
SKŁADNIKI NA MASĘ CZEKOLADOWĄ
- 1,5 awokado (260g)
- 1 banan (100g)
- 100g daktyli zalanych wrzątkiem na 10 minut
- 20 g gorzkiego kakao
- 30g oleju kokosowego PŁYNNEGO
WYKONANIE:
1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera.
2. Blenduj do połączenia się składników.
3. Przełóż masę na spód ciasta.
4. Przystrój w dowolny sposób
5. WSADZ DO LODÓWKI NA CO NAJMNIEJ 2 GODZINY!
SMACZNEGO!
Wygląda obłędnie! Wegańskie słodycze są the best <3
OdpowiedzUsuńSame pyszne składniki, super :-)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, koniecznie będę musiała wypróbować ten przepis!
OdpowiedzUsuńVIA-MARTYNA.BLOGSPOT.COM