Pyszne pierniczki 36kcal



Przyszedł taki czas, kiedy chce mi się wszystkiego co piernikowe i kakaowe! Kocham zapach pieczonego ciasta, a te cynamonowe nuty unoszące się w powietrzu...mmmm!

Chociaż ostatnio mam jakąś dziwną fazę na jedzenie cukierków... och te słabości! To NADE wszystko kocham te swoje fasolowe wymysły! I wy pokochacie! <3



SKŁADNIKI (u mnie 16 pierników)
- 2 jajka
- puszka białej fasoli (240g)
- odżywka białkowa 25g (myślę, że jak dodasz bananka będzie pycha! lub 10g mąki + 20g więcej ksylitolu i wyjdzie tak samo kalorycznie)
- ksylitol 17g
- kakao 12g
- soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
+ u mnie domowe, bezcukrowe powidła śliwkowe 1/2 łyzeczki na każdego pierniczka


WYKONANIE:
- fasolę odsącz, przepłucz wodą
- wszystko do blendera na gładką masę!
- spróbuj- dosłodź w razie potrzeby
- przelej do foremek 1/2 powstałej masy

- na środek babeczek dodaj powidła (1/2 łyżeczki na babeczkę)
-przykryj powidła pozostałym ciastem
- 180* 25 minut
SMACZNEGO



 CAŁOŚĆ: 580 kcal B50 W63 T15
1 Z 16 BABECZEK: 36 B3 W4 T1


Sandy

Jestem studentką Wychowania Fizycznego na AWFiS w Gdańsku. W swoim życiu miewałam wiele przelotnych pasji, zainteresowań, hobby... jednakże wszystkie po pewnym czasie mijały. Miało to miejsce dopóki nie zaczęłam (głównie przez własne kompleksy) zajmować się sportem, zdrowym żywieniem i ogólnie pojmowanym zdrowym stylem życia. Od tamtej pory nie potrafię wyobrazić sobie swojego dnia bez małej porcji ćwiczeń, czy też biegów.

4 komentarze:

  1. Ooooo przepis już zapisany będę próbować :)
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł, ja jeszcze nie wykorzystywałam fasoli w domowych wypiekach, ale chyba muszę zacząć :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Fasolowe pierniczki? Fascynujący pomysł :)

    OdpowiedzUsuń