Przyszedł taki czas, kiedy chce mi się wszystkiego co piernikowe i kakaowe! Kocham zapach pieczonego ciasta, a te cynamonowe nuty unoszące się w powietrzu...mmmm!
Chociaż ostatnio mam jakąś dziwną fazę na jedzenie cukierków... och te słabości! To NADE wszystko kocham te swoje fasolowe wymysły! I wy pokochacie! <3
SKŁADNIKI (u mnie 16 pierników)
- 2 jajka
- puszka białej fasoli (240g)
- odżywka białkowa 25g (myślę, że jak dodasz bananka będzie pycha! lub 10g mąki + 20g więcej ksylitolu i wyjdzie tak samo kalorycznie)
- ksylitol 17g
- kakao 12g
- soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
+ u mnie domowe, bezcukrowe powidła śliwkowe 1/2 łyzeczki na każdego pierniczka
WYKONANIE:
- fasolę odsącz, przepłucz wodą
- wszystko do blendera na gładką masę!
- spróbuj- dosłodź w razie potrzeby
- przelej do foremek 1/2 powstałej masy
- na środek babeczek dodaj powidła (1/2 łyżeczki na babeczkę)
-przykryj powidła pozostałym ciastem
- 180* 25 minut
SMACZNEGO
- 2 jajka
- puszka białej fasoli (240g)
- odżywka białkowa 25g (myślę, że jak dodasz bananka będzie pycha! lub 10g mąki + 20g więcej ksylitolu i wyjdzie tak samo kalorycznie)
- ksylitol 17g
- kakao 12g
- soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
+ u mnie domowe, bezcukrowe powidła śliwkowe 1/2 łyzeczki na każdego pierniczka
WYKONANIE:
- fasolę odsącz, przepłucz wodą
- wszystko do blendera na gładką masę!
- spróbuj- dosłodź w razie potrzeby
- przelej do foremek 1/2 powstałej masy
- na środek babeczek dodaj powidła (1/2 łyżeczki na babeczkę)
-przykryj powidła pozostałym ciastem
- 180* 25 minut
SMACZNEGO
CAŁOŚĆ: 580 kcal B50 W63 T15
1 Z 16 BABECZEK: 36 B3 W4 T1
Ooooo przepis już zapisany będę próbować :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :)
fasolowe wypieki rządzą! :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, ja jeszcze nie wykorzystywałam fasoli w domowych wypiekach, ale chyba muszę zacząć :D
OdpowiedzUsuńFasolowe pierniczki? Fascynujący pomysł :)
OdpowiedzUsuń