100g mąki ryżowej (z pszenną lepiej wyrosną)
10g świeżych drożdży
1 jajko
10g ksylitolu
mleko w temperaturze pokojowej lub cieplejsze (2 łyżki)
MASA:
100g twarożku mielonego Emilki (można zwykłego)
60g jogurtu 0%tutti jabłko-cynamon
10g ksylitolu

1)Mąkę, pokruszone drożdże, białko jaja, 10g ksylitolu i mleko włóż do miski i wymieszaj.
NIE UŻYWAJ METALOWYCH SZTUĆCÓW.
MIESZAJ DOKŁADNIE NAJLEPIEJ RĘKĄ I odstaw.
2)Twaróg, żółtko, 10g ksylitolu i serek wymieszaj.
3) Na blat/ papier do pieczenia wysyp odrobinę mąki. Rozwałkuj ciasto na prostokąt.
4) Masę twarogową wysmaruj na szerokość 3/4. Od dłuższego boku zostaw odrobinę wolnego miejsca.
5)Od szerszego końca zwijaj ciasto w rulon.
6) Przetnij ciasto na 6 części.
7) Piecz w nagranym piekarniku do 180* 20 minut.

CAŁOŚĆ: 573 B31 W109 T6
JEDNA DROŻDŻÓWKA: 95 B5 W18 T1
Wygladaja przepysznie *,* nigdy nie robilam ale chyba musze sprobowac :D
OdpowiedzUsuńBrzmi smakowicie. Zapewne zrobię niedługo coś takiego w domu. :)
OdpowiedzUsuńhttp://wygladala-agnieszka.blogspot.com/2015/12/nowy-poczatek.htm