Drożdżóweczki z serem 95kcal


A może tak maleńkie drożdżóweczki na maleńkiego głoda?


CIASTO:
100g mąki  ryżowej (z pszenną lepiej wyrosną)
10g świeżych drożdży
1 jajko
10g ksylitolu
mleko w temperaturze pokojowej lub cieplejsze (2 łyżki)
 MASA:
100g twarożku mielonego Emilki (można zwykłego)
60g jogurtu 0%tutti jabłko-cynamon
10g ksylitolu

1)Mąkę, pokruszone drożdże, białko jaja, 10g ksylitolu i mleko włóż do miski i wymieszaj.
NIE UŻYWAJ METALOWYCH SZTUĆCÓW.
MIESZAJ DOKŁADNIE NAJLEPIEJ RĘKĄ I odstaw.

2)Twaróg, żółtko, 10g ksylitolu i serek wymieszaj.

3) Na blat/ papier do pieczenia wysyp odrobinę mąki. Rozwałkuj ciasto na prostokąt.

4) Masę twarogową wysmaruj na szerokość 3/4. Od dłuższego boku zostaw odrobinę wolnego miejsca.

5)Od szerszego końca zwijaj ciasto w rulon.

6) Przetnij ciasto na 6 części.

7) Piecz w nagranym piekarniku do 180* 20 minut.

 
CAŁOŚĆ: 573 B31 W109 T6
JEDNA DROŻDŻÓWKA: 95 B5 W18 T1

Sandy

Jestem studentką Wychowania Fizycznego na AWFiS w Gdańsku. W swoim życiu miewałam wiele przelotnych pasji, zainteresowań, hobby... jednakże wszystkie po pewnym czasie mijały. Miało to miejsce dopóki nie zaczęłam (głównie przez własne kompleksy) zajmować się sportem, zdrowym żywieniem i ogólnie pojmowanym zdrowym stylem życia. Od tamtej pory nie potrafię wyobrazić sobie swojego dnia bez małej porcji ćwiczeń, czy też biegów.

2 komentarze:

  1. Wygladaja przepysznie *,* nigdy nie robilam ale chyba musze sprobowac :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi smakowicie. Zapewne zrobię niedługo coś takiego w domu. :)
    http://wygladala-agnieszka.blogspot.com/2015/12/nowy-poczatek.htm

    OdpowiedzUsuń